top of page

Завершився II етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої а

17 лютого у Маріупольському державному університеті відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт старшокласників-членів Малої академії наук України. Захист робіт проводиться щорічно під егідою Міністерства освіти і науки України і вже третій рік поспіль – на базі МДУ.


В обласному етапі конкурсу взяли участь 32 учні 9-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Маріуполя і Донецької області. Захисту науково-дослідницьких робіт передувало їх заочне оцінювання, а також оцінювання навчальних досягнень школярів із базових дисциплін.


На обласний етап МАН з правознавства було рекомендовано тільки одного дослідника – учня 11- Б класу нашої школи Мордвінова Владислава.

Актуальність теми, яку він захищав, пов’язана з тим, що під час збройного конфлікту на Сході України здійснювалися та здійснюються правопорушення міжнародного права, але перешкоди щодо визначення характеру конфлікту заважають використовувати основні положення гуманітарного права.


Виконуючи мету наукової роботи, автор охарактеризував гуманітарне право як галузь міжнародного права, удосконалив класифікацію етапів генезису МГП на території України, виявив що під час сучасного збройного конфлікту в Україні неодноразово здійснювалися порушення принципів як гуманітарного права так і прав людини взагалі, та визначив коло проблем щодо застосування норм гуманітарного права, основною з котрих є відсутність у міжнародному законодавстві поняття «гібридна війна», а також запропонував конкретні шляхи вирішення цих проблем.


За результатами захисту Владислав отримав максимальний бал (45 з 45-ти балів)

Згідно до Наказу ДонОДА № 74 від 21.02.2018 "Про результати проведення II етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України у 2017/2018 навчальному році" він став призером конкурсу-захисту (ІІІ місце).


Вітаємо Владислава з добрим виступом та бажаємо подальших успіхів у науково-дослідницької діяльності!






bottom of page