top of page

Команда «Ліга Справедливості» ЗОШ №26 – переможці обласного етапу Всеукраїнського турніру юних право

13 жовтня в Маріупольському міському ліцеї пройшов обласний етап Всеукраїнського турніру юних правознавців в якому взяли участь 7 команд шкіл, гімназій та ліцеїв Маріуполя та збірна команда Волновахи.

У півфіналі наша команда «Ліга Справедливості» у своїй підгрупі зайняла перше місце у боротьбі з командами СШ №4, НВК "Гімназія-школа" №27 та збірною командою Волновахи.

Склад команди «Ліга Справедливості»:

Самборський Андрій - капітан – 10 А клас

Звєряєва Марія - 11 Б клас

Мовсесян Альбіна - 11 А клас

Лубкіна Анастасія - 11 А клас

Вдовиченко Марія - 8 Б клас

Найвищі бали за доклад «Конституційна скарга: інструмент чи бутафорія захисту прав людини?» отримав капітан команди Андрій Самборський, яскраво опанувала з теми «Обмеження прав людини: шлях до вирішення державних конфліктів або тоталітаризація суспільства?» Марія Вдовиченко, та гідно впоралася з рецензуванням за темою «Самооборона та самозахист: правові аспекти юридичної відповідальності» Анастасія Лубкіна.

У фіналі команда «Ліга Справедливості» зустрілась з командами НВК «Ліцей – школа № 14», НВК "Гімназія-школа" №27 та СШ №66. Це гідні супротивники, досвідчені у правових питаннях, переможці олімпіад та турнірів. Але наша команда проявила волю до перемоги і виграла, посівши перше місце

Питання, які виносились на фінал:

1.Корінні народи: проблеми реалізації права на самоідентичність та самовизначення.

2. Форми реалізації кримінальної відповідальності за Кримінальним кодексом України: виконання принципу невідворотності покарання

3. Захист земельних прав: гарантії, способи, особливості.

За правилами турніру Доповідач протягом 7 хвилин викладав суть рішення завдання, акцентуючи увагу на нових наукових підходах, трактуванні того чи іншого факту, події. Андрій Самборський презентував доклад 1. Корінні народи: проблеми реалізації права на самоідентичність та самовизначення, який отримав найвищі бали за весь турнір – 11-12.

Опонент протягом 5 хвилин висловлює критичні зауваження до доповіді, вказує на її позитивні сторони, виявляє недоліки та помилки у висвітленні заданої проблеми. Марія Звєряєва була переконлива в своїх висновках та провела ретельний аналіз питання: «Захист земельних прав: гарантії, способи, особливості».

Рецензент протягом 3 хвилин акцентує увагу на недоліках і помилках у доповіді та опонуванні, підкреслює позитивні сторони виступів, але особливо відмічає їхню структуру, логіку викладу матеріалів, коректність висловів та поведінки тощо. Наймолодша учасниця турніру Вдовиченко Марія другий раз за турнір блискуче впоралася з рецензуванням. Незважаючи на складність теми «Форми реалізації кримінальної відповідальності за Кримінальним кодексом України: виконання принципу невідворотності покарання» вона змогла розібратися в тонкощах питання і проаналізувати переваги і недоліки доповіді і опонування.

Дякуємо всім учасникам команди, які відстояли честь не тільки нашої школи але й усього міста Маріуполю на обласному етапі Всеукраїнського турніру.

Подальших успіхів вам та нових перемог!


bottom of page