top of page

Правовий брейн-ринг «Права людини крізь призму сучасності»

День прав людини – міжнародне свято, що відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році. В межах правової неділі у ЗОШ №26 відбувся правовий брейн-ринг «Права людини крізь призму сучасності», який за тематикою та актуальністю був близький з однойменним конкурсом правових есе. У заході прийняли участь команди 9-х класів. На обдумування кожного питання давався певний час, по закінченню якого (або раніше в міру відповіді) капітан команди повинен був підняти сигнальну картку і запропонувати свою відповідь.

У такій справі як суддівство вчителю правознавства Медведєву А.А. допомагали начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в Донецькій області Шнейдер К.Ю., старшій інспектор відділу ювенальної превенції ГУНП в Донецькій області Брова В.Н., інспектор ювенальної превенції Приморського відділення поліції Дуденко О.В.

Гра проходила у два тура. У теоретичному турі члени команд проявили знання міжнародних стандартів у галузі прав людини. У практичному турі вони виявили у своїх відповідях логічне мислення та свідоме ставлення до історичних фактів та правових норм пов’язаних з захистом прав людини. Особливий інтерес в команд викликали окремі актуальні питання щодо прав внутрішньо переміщених осіб та можливості обмеження прав людини під час воєнного або надзвичайного стану. Значну увагу гравців привернуло також питання порушення прав дитини та визначення форм незаконного використання дитини.

Боротьба між командами «Спарта» (9-Б) та «Масті» (9-В) була такою запеклою, що членам журі довелося використати додаткові питання для того щоб визначити переможця.

За результатами гри кращою була визнана команда 9-Б класу «Спарта», яку нагородили дипломом та значками «ГУНП в Донецькій області». Нагороди також отримали кращі гравці змагання Лаппа Діана (9-В), Трепунов Артем (9-Б) та Болдусєв Максим (9-А).

Наприкінці гри директор школи Нагаєвська Т.Б. та начальник відділу ювенальної превенції Шнейдер К.Ю. побажали подальших успіхів членам команд та усім присутнім учням. Нехай наші права і свободи починаються з дотримання обов’язків по відношенню до наших ближніх!


bottom of page